Chokolade har været misforstået

Folk siger, chokolade forårsager acne, at du skal spise gulerod i stedet, at chokolade er junk food. Men disse beskyldninger er ikke kun ufortjent og unøjagtige, det er fejlagtigt anklager til en lækker spise, der viser sig at have meget vigtige helbredende kræfter.

Der er faktisk en voksende mængde af troværdige videnskabelige beviser for, at chokolade indeholder et væld af hjerte-sund og humør-styrke fytokemikalier, med fordele for både krop og sind.

Xorac er fyld med antioxidanter

antioxidanter xoracMørk chokolade er en rig kilde til antioxidanter. Det er stoffer, der reducerer den igangværende cellulære og arteriel skader forårsaget af oxidative reaktioner.

Du har måske hørt om en type antioxidanter kaldet polyfenoler. Disse er beskyttende kemikalier findes i vegetabilske fødevarer såsom rødvin og grøn te. Chokolade, viser det sig, er særligt rige på polyfenoler. Ifølge forskere ved University of Texas Southwestern Medical Center i Dallas er de samme antioxidant egenskaber, der findes i rødvin, der beskytter mod hjertesygdomme også i sammenlignelige mængder chokolade.

Hvordan kan Xorac chokolade bidrage til at forebygge hjertesygdomme?

Oxidation af LDL-kolesterol betragtes som en væsentlig faktor for fremme af koronar sygdom. Når denne voksagtig substans oxiderer, det har en tendens til at holde sig til arterie vægge, hvilket øger risikoen for et hjerteanfald eller et slagtilfælde. Men chokolade til undsætning! De polyphenoler i chokolade hæmmer oxidation af LDL-kolesterol.

Og ikke nok med det …  En af årsagerne til (åreforkalkning) aterosklerose er blodpladernes sammenklumpning, en proces kaldet aggregering. Polyfenolerne i chokolade hæmmer denne sammenklumpning og reducere risikoen for åreforkalkning.

Højt blodtryk

Højt blodtryk er en kendt risikofaktor for hjertesygdom. Det er også en af ​​de mest almindelige årsager til nyresvigt og en væsentlig bidragyder til mange former for demens og kognitiv svækkelse. Undersøgelser har vist, at indtagelse af en lille mængde af mørk chokolade dagligt kan reducere blodtrykket hos personer med mild hypertension. (Forhøjet blodtryk)

Hvorfor har personer med risiko for hjertesygdom undertiden fået ordineret baby aspirin hver dag? Årsagen er, at aspirin fortynder blodet og reducerer sandsynligheden for at der dannes blodpropper (blodpropper spiller en central rolle i mange hjerteanfald og slagtilfælde). Forskningen udføres på afdelingen for ernæring ved University of California, Davis, fandt, at chokolade fortynder blodet og udfører den samme anti-koagulation aktivitet som aspirin.

“Vores arbejde støtter ideen, at den kroniske forbrug af kakao kan være forbundet med forbedret hjerte-kar-sundhed,” sagde UC Davis forsker Carl Keen.

Hvor meget mørk chokolade skal man så spise?

Hvor meget chokolade ville du nødt til at spise for at få disse fordele? Mindre end du måske tror. Ifølge en undersøgelse offentliggjort i American Journal of Clinical Nutrition, tilføjer kun en halv ounce (ca 15 gram)  mørk chokolade til en gennemsnitlig amerikansk kost er nok til at øge den samlede antioxidant kapacitet med 4 procent, og mindske oxidation af LDL-kolesterol.

Påvirker hjerne positivt

HjerneHvis det ikke var nok, chokolade også øger hjernens indhold af serotonin. Kvinder har typisk lavere serotonin-niveauet i løbet af PMS og menstruation, hvilket kan være en af ​​grundene kvinder oplever typisk stærkere trang til chokolade på disse tidspunkter i deres cykler. Mennesker, der lider af depression så karakteristisk har lavere serotonin-niveauet, at en hel klasse af anti-depressive medicin kaldet serotoninoptagelseshæmmere (herunder Prozac, Paxil og Zoloft) er blevet udviklet som øger hjernens indhold af serotonin.

Kilde til denne artikel finder du her

Besøg webshoppen klik her



Kom med en kommentar