Chokoladebudding er en klassikere – Det er en dessert man ikke tager fejl af. Mine drenge kan godt finde på at plage mig for denne dessert, det er et godt bud på en lørdag-dessert.




Her er et opskift til 4 personer.

5 blade husblas
150 gram Xorac eller en anden mørk chokolade
1 dl. kaffe
½ liter mælk
1 stang vanille
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
2½ dl. piskefløde

og glem ikke føldeskummen til at toppe af med.

chokoladebudding

Start med at lægge din husblas i koldt vand i ca 5 min .

Hvis du bruger Xorac skal du ikke hakke chokoladen, ellers hak den groft. Smelt chokoladen sammen med den flækkede vanillestang i mælk og kaffe i en gryde, varm den godt op til ca 70 grader.

Nu skal du piske sukker og æggeblommer, godt sammen og  Hæld den varme chokoladeblanding i og piskes imellem. Når det er blandet godt sammen skal du hælde din chokoladecreme tilbage i gryden og varm det op igen tæt på kogepunktet, mens der piskes – DEN må IKKE koge da den så vil skille.

Vrid husblasen fri for vand og put den i den  varme blanding. Du skal piske når du blander den i og smelt masse sammen. Lad din chokoladecreme køle af til den bliver halvstiv. Pisk fløden til flødeskum og kom den sammen med din halvstive chokoladeblanding, vend det godt sammen til en masse.

Så kan hælde den i positions skåle eller i en samlet skål klar til servering. Til den i køleskabet og pynt gerne med flødeskum inden servering.

Velbekomme.


Kom med en kommentar