Tja – det er ikke en overskrift der kan tages fejl af … Chokoladedessert. Men det er præcist det som du finder … her en lækker Chokoladedessert der med sin cognac og friske appelsinsmag er en drøm for ganen og et super dessert, server gerne en lille til sammen med en kop frisk mokka eller god smagsfuld te.



Det skal du bruge
2½ dl fløde
1 plade chokolade (70% kakao)
2 æggeblommer
1-1½ spiseskefuld cognac
reven appelsinskal
20 gram smør

Sådan gør du

Hæld fløden i en gryde og varm den op, men pas på med varmen. Fløde skal blot simrer i din gryde. Hak imens din chokolade, og del dine æg. Når fløden er at så varm at den simrer, skal du tage den af blusset, og tilsæt chokoladen under omrøring.

Nu skal du tilsætte æggeblommerne, husk at rører rundt, kom din cognac og reven appelsinskal i din masse.

Rør rundt og smag til – Når du finder din smag, skal du tilsidst tilsætte smørret så vi bevare den bløde konsistens. Nu er vi ved at være der og du skal hælde din chokoladeblanding op i små portionsbægre, eller prøv med espressokopper, det giver det hele lidt mere stil. Nu skal du stille den på køl i mindst 30 min – og så er vi klar til at overraske gæsterne, med en super lækker og smagsfuld chokoladedessert.

Velbekomme.

Kom med en kommentar