Nogle gange bliver en drøm til virkelighed, og det er sket her! – Intet mindre. Det er en super kage, og den har godt at af stå et par dage inden den skal serveres, så bliver den bedst.



Det er en super kage, og den har godt at af stå et par dage inden den skal serveres, så bliver den bedst.
Chokolade drømmen

Det skal bruge til ca 8 personer …
150 gram mørk chokolade (ca. 55% kakao)
100 gram blødt smør
175 gram sukker (2 dl)
4 æg
3 spsk hvedemel
3 spsk kartoffelmel
1 tsk bagepulver
10 gram smør
3 spsk rasp
1⁄4 liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
2 spsk kold stærk kaffe
50 gram høvlet mørk chokolade (ca. 55% kakao)
50 gram grofthakkede hasselnøddekerner

Du skal blande de gode sager sådan her:
Start med at smelte chokoladen i et vandbad, herefter skal du pisk smøren og sukkeret rigtig godt sammen.

Del de 4 æg i blommer og hvider. Du skal vende æggeblommer og smeltet chokolade sammen med smørblandingen.

Nu er tiden komme til de tørre ingredienser sammen. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og drys det gennem en sigte i blandingen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt ned i dejen.

Nu er det tiden at komme sagerne i formen. Find en form der er ca. 25 cm eller der omkring i diameter, og smør den godt med smør. Fordel raspen på bund og siden, så det hænger godt i smøren.

Hæld dejen i formen og bag chokoladebunden midt i ovnen. Lad bunden køle af.

Pisk fløden til et let skum, bland med kaffe og fordel det på chokoladebunden. Drys chokoladetærten med chokolade og nødder.

Bagetid
Ca. 45 min. ved 175°.

Så er den klar dagen efter til de lækresultne.



Annonce

Find gode og Lækre strømper lige her.

Kom med en kommentar