Tærter er ikke det sammen længere – Sagen er at tærter altid var med æg og purløg da jeg var mindre – Nu er det jo mig selv der står der i køkkenet og styre slagets gang – Nu er der igen gået CHOKOLADETÆRTE i den …



Det skal du bruge

Til din mørdej:
200 gram hvedemel
3 spsk. sukker
125 gram smør
1 æggeblomme
1 spsk. koldt vand

Ingen tærte uden chokoladefyld
175 grem smør
250 gram muscovadosukker
4 æg
4 spsk. usødet kakaopulver
150 gram mørk chokolade
3 dl. fløde

Sådan blander du sagerne sammen

Tærten
Start med at sigt mel og flormelis sammen og smuldr smørret ned til melet. Nu er det tiden at du nulre smør og mel sammen – bliv ved til det ligner rasp. Når du har fået en ensartet masse ud af mel og smør skal du tilsætte æggeblomme og vand. Ælt dejen sammen til den er ensartet.
Lad dejen hvile på køl i ca. 30 min., så den er til at arbejde med, når den skal i formen.

Tænd ovnen på 180 grader.

Smør en tærteform med lidt smør rundt. Find en kagerulle frem og rul din dej und på et let meldrysset bord. Tryk dejen ned i tærteformen.

Forbag tærtebunden i ca. 20 min. eller til den er let gylden på overfladen.

Tag tærtebunden ud og sænk ovnens temperatur til 160 grader.
Lad bunden køle af, mens du laver chokoladefyldet.

Fyldet
Pisk smør og sukker sammen i en skål til den er cremet, det er en god ide at bruge smør der godt blødt til at starte med. Kom så gradvist æg og kakaopulver i mens du pisker.

Smelt chokoladen over et vandbad

Pisk den smeltede chokolade og fløden i æggeblandingen til en den er ensartet. Smag gerne til om du vil komme lidt salt i – Det kan pifte den op.

Hæld fyldet i den afkølede tærtebund.

Bag hele herligheden i ca. 30 til 35 min, indtil fyldet er let stivnet.

Lad tærten køle helt ned inden servering.
Server med flødeskum og friske bær.

Velbekomme dig !

Annonce
Find dine Bambus strømper fra iZ Sock

Kom med en kommentar