Se det kan lade sig gøre at servere den ellers klassiske Creme Brullé med bruger en af chokolade også – Det er toppe at toppe af med en appelsingranité. Det er virkelig godt og jeg skal ikke være ked at indrømme at jeg har fundet denne opskrift hos beghuset.dk.



Opskriften her giver nok til 6 personer.

Det skal du bruge til appelsin granité:
Saft af 7 appelsiner(5dl)
Revet skal af 3 appelsiner
Saft af 1 citron
175 gram Sukker
1 ½ dl hvidvin

100 gram. Rørsukker og en brænder til Creme Brullé til karamelisering overfladen. Pynt – der skal du bruge chokolade spåner og lidt friske mynteblade.

Det skal du bruge til Creme brullé med chokolade:
170 gram. Mørk chokolade med min. 50 % kakao, brug etv. Xorac.
0,5 l. cremefraiche 38 %
0,5 l. piskefløde
revet skal af 2 appelsiner
8 æggeblommer
160 gram. Sukker

Sådan laver du Creme Brullé med chokolade
Start med at hakke din mørke chokolade fint og stille den til side, så er den klar.

Lav et vandbad, hvor du kommer din cremefraiche, appelsinskal og fløde sammen i en skål og varmes det forsigtigt op til ca.60 grader. Når flødemassen er varm er det tiden at komme din chokolade i og husk at bliv ved med at røre i massen til chokoladen er smeltet og farven er ensartet.

Nu skal æggeblommerne og sukker røres sammen til en god æggesnaps. Kom under omrøring 1/3 del af chokolade massen sammen med æggeblommerne, og hæld det hele tilbage i skålen ved vandbadet.

Nu skal du varme det hele op, og husk at rør hele tiden ! – Det må IKKE blive varmere end 85 grader, så skiller det for dig. Sigt massen gennem en fin trådsigte og fordel den i 6 dybe tallerkner. Stil dem på køl i mindst 6 timer og meget gerne til dagen efter.

Sådan laver du appelsin granitè
Kom alle ingredienserne i en gryde og koge dem sammen i ca 10 minutter. Sigt massen og køl den af så den når stue temperatur. Kom den nu i i fryseren i mindst 6 timer og meget gerne til dagen efter. Når du skal servere den, så skrabes den med en ske til store flager/krystaller, det ser lækkert ud.

Sådan skal du brige din dessert det sidste stykke vej til bordet
Skærmbillede 2014-10-17 kl. 16.49.25Chokolade cremen drysses med et tyndt lag rørsukker og det brændes til karamel med din brænder. Lad din karamel køle af, og pynt med chokolade spåner og et par mynteblade. Server din appelsin granitén i et afkølet glas.

Velbekomme!



Kom med en kommentar