Jeg kan ikke forstille mig en morgen uden Nutella, eller min hjemmelavet Xorac chokolade efterligning. Det er ganske enkelt ikke til at starte en morgen uden, den starter forkert. Her er et bud på en opskrift til en god gang hjemmelavet nutella til dit rundstykke.



Opskrift på hjemmelavet Nutella

100 gram mørk chokolade, gerne Xorac eller en anden med mere 50% kakao.
50 gram hasselnødder
1 dl piskefløde (Brug den med 38%, det er det bedste)
40 gram lurpak smør – godt blød.

nutella

Sådan gør du:

Start med at rist hasselnødderne i en ovn ved 180 grader i 5 minutter. Når de er klar når skallerne revner. Tag nødderne ud af ovnen, gnid dem mod hinanden til skallerne falder af. Brug 2/3 af hasselnødderne og kom dem i en blender og hak nødderne til det bliver helt til pulver. Den sidste 1/3 hakkes groft med en kniv, det giver bid i din Nutella.

Bruger du Xorac skal du blot komme chokoladen og dit nødde-mel i en skål. Varm piskefløden op til kogepunktet og hæld piskefløden i skålen. Bland det til en samlet masse, rør gerne godt rundt i skålen. Smuler smøret og tilsæt det i skålen mens du røre rundt. Rør de sidste nødder i og du har en færdig blanding. Hæld det på et glas og sæt det på køl.

Det kan holde i ca 1 uge på køl – men så gammel bliver aldrig hjemme os os. <:-)



Kom med en kommentar