Det er jo ved at være inde tid, og det er hygge foran Tv, brætspillede kommer fra igen og der skal hygges. Så er er et bud en gang lækre chokolade karameller. Det er også en rigtig god ide at tage ungerne med i køkkenet og det karameller – Det er RÅ hygge en regnsvejrsdag.
Du får ca 60 stykker ud af den her opskrift.



karameller fantasi

Du skal bruge …
100 gram smør (Må gerne være saltet)
2 dl Piskefløde 38%
250 gram sukker (3 dl)
1 dl lys sirup
1 tsk vaniljesukker
200 gram mørk chokolade (55% kakao, eller brug Xorac)

Du kan pynte med fx hakkede hasselnødder, kokosmel eller hvad du måtte synes godt om.

Sådan laver du karamellerne
Smelt smørret i en god tykbundet gryde, den må gerne være lidt stor, gerne en 19 til 22 cm i diameter. Pas på at smøren ikke bruner. Når den er god smeltet skal du tilsætte fløden, sukkeret, siruppen og vaniljesukkeret. Lad blandingen koge, husk at rør i massen så den ikke brænder på. Det skal varmes godt op, og har du et stegetermometeret skal masse nå en temperatur på ca 120 grader. Ellers varm det godt om i ca 25 min.

Nu er det tiden at testet om masse er klar. Et tip er at dryppe nogle dråber af masse i et skål med helt koldt vand. Karamellen skal gerne være sej og fast med det sammen. Er den det, kan du hælde blandingen i en form med bagepapir. Lad et køle i 3 til 4 timer. Nu kan du skære dem ud i passende stykker, og det er tiden at give dem overtræk.

Først skal du gøre din chokolade klar, smelt den i et vandbad. Nu kan du eller gerne ungerne dyppe karamellerne i chokoladen. Husk at de lige skal dryppe lidt af. Nu skal de stilles på bagepapir, og de er klar til den drys du vil have på; hakkede møder, kokus eller måske krymmel – lad dine unger lege med deres fantasi.

Stil dem til køl i køleskabet og de er snart klar til at blive spist. (Det er et god tip at lade dem ligge i køleskabet, hvis de ikke lige bliver spist alle sammen på én gang)



Annonce

Find dine bambus sokkerr på SokkePosten

Kom med en kommentar