Uhm, det er svært at skrive så meget andet til intro til denne opskrift. Det er lækker med Komtesse vafler med chokoladeovertræk og du kan altid have dem liggende i fryserne i mindre postioner. De tør hurtig og er bedst serveret kolde.



Det skal bruge

200 gram sukker
3 æggehvider
Ét nip salt
200 gram hasselnødder
3 æggeblommer
125 gram smør
125 gram flormelis
75 gram Xorac (Mørk chokolade)
Yderligere til 125 gram Xorac eller anden mørk chokolade

Komtesse vafler

Sådan gør du

Start med pisk æggehviderne og sukker sammen. Bland så salget (Ikke for meget). Hak hasselnødderne godt, evt med en blender, og bland dem i massen.
Kom din masse i en kagesprøjte. Læg bagepapir på et par bageplader og lave godt 2×20 stk. runde kager. De skal være ca 5 cm i diameter. Husk afstand mellem “klatterne” da de flyder lidt ud.

Bag dem ved 170 grader i en varmluftsovn i ca. 18-23 min

Lad dem køle af på en rist

Lav smørcremen med chokoladen ved at piske 3 æggeblommer spar ikke på smøren her og tilsæt flormelis. Smelt din chokolade og tilsæt under mens du pisker massen.
Kom din chokoladesmørcremen i sprøjteposen og kom det på 20 af kagerne. Læg kagerne sammen, og dyp dine vafler i den smeltede chokolade.

Smid dem gerne i fryseren straks efter, og de er klar til at de gæster når de dukker op.


Kom med en kommentar