Det er varmen der trykker i tiden. Det er TID TIL IS – Chokoladeis. Her er en opskrift der til at komme i gang med. Men husk nu at der er mørk chokolade der skal bruges, det er sagen med en der har et høj kakao indhold.

chokoladeis

Mørk chokoladeis

(ca. 800 gram færdig is)

Du skal bruge følgende:

125 g mørk chokolade (Gerne Xorac eller anden med mindst 60 % kakao indhold)
½ stang vanilje
25 cl. sødmælk
25 cl. piskefløde
15 gram kakaopulver
70 gram æggeblommer (ca. 4 stk.)
120 gram sukker

Sådan blander du sagerne sammen:

1. Bruger du Xorac – skal du ikke hakke chokoladen, ellers skal du hakke den og komme den i en skål.

2. Flæg vaniljestangen, skrab kornene ud. Kom vaniljekorn og -bælg i en 1 l. gryde og kom mælk, fløde og kakaopulver i gryden og få det til at koge op.

3. Pisk gerne mens det står og koger lidt æggeblommer og sukker i en skål, til den er en god blanding. Hæld så lidt af den varme blandning fra din gryde (ca 1/4) sammen med din sukker og æg blanding. HUSK at piske hele tiden, så det hele bliver blandet godt. Så kan du hælde resten i.

Hæld så det hele tilbage i gryden, og lad det simre. Det må ikke koge, så PAS på med varmen.

4. Hæld dem varme iscream over igennem en sigte ned i en skål hvor du har placeret din chokolade. Rør det sammen så det hele er godt blandet sammen. Det er en god ide at slutte af med en tur med en blender så det er helt blandet sammen. Lav en vandbad med isterninger og sæt skålen i vanden. Rør og køl ismasse ned til ca 3 til 5 grader. Hæld din ismasse i en tætsluttende form. Stil den i køleskabet til den er HELT gennem kold.

5. Brug gerne en ismaskine. Kør din ismasse gennem maskinen til den er som softice. Har du ikke en sådan, så stil den i fryseren og rør lidt rundt ind i mellem til det får sammen konsistens

Så er den klar til at spise eller gem den til en dag hvor lysten melder sig til lækker chokoladeis.

Velbekomme !



Kom med en kommentar