En lækker tærte med chokolade og pecan er den dessert der altid vinder – huske at servere den med lidt is eller flødeskum … eller måske begge dele.




chokoladetærte

Du skal bruge følgende
Mørdej
125 gram koldt smør
250 gram mel
100 gram flormelis
2 æggeblommer

Fyld
200 gram pecannødder
50 gram smør
150 gram chokolade
2 dl ahornsirup, almindelig lys sirup kan også bruges
4 æg
1 tsk. vaniljeekstrakt

Sådan blander du tingene sammen
Start med skær dit smør ud i mindre firkanter, og smuldre det med din mel og flormelis. Herefter skal du tilsætte dine æggeblommer og ælt dejen hurtig sammen. Nu er dejen klar, dvs. du skal lige stille den på køl i en lille times tid, så du kan rulle den ud. Husk at ligge en i lufttæt skål med låg eller pak den ind i film eller folie.

Vend 45 min og tænd så din ovn på 180 grader. Rul dejen ud på et bord, hvor du har drysset lidt mel ud, du kan også ligge dejen mellem to stykker bagepapir og rulle den ud der. Når den er rullet ud i en jævn tykkelse skal du ligge din i din smurte tærteform. Prik bunden med en gaffel, og bag den i ca 12 til 15 min, til den er gylden i kanten. Lad den køle mens du laver fyldet.

Nu skal du bage dine nødder. Læg dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem ca. 5 yil 7 min, eller ind til de er gyldne eller du kan dufte nødder. Smelt smør og chokolade over vandbad ved svag varme, ellers skiller det for dig. Pisk dine sidste æg, vanilje og din sirup sammen, og bland det forsigtigt med med din chokolademassen.

Nu skal du lægge nødderne på den forbagte tærte, og kom derefter fyldet nødderne og bag tærten færdig, det tager ca 30 minutter. Den er klar når overfladen på din tærte er fast.

Server med lidt is, flødeskum og drys evt. lidt kakao over for en lækker og let finish.

Så lækkert – velbekomme :-)



Annonce
Brug for en tandlæge i Hillerød? – Klik her

Kom med en kommentar