Tiramisu, det italienske klassikker der altid får mine tænder til at løbe i vand, og bare skal se om ikke jeg kan klemme et lille stykke mere ned. Her er en god og enkel opskrift til dig, så du kan nyde tiramisu, den italienske klassiker.



Tiramisu

Dette skal du bruge:
4 pasteuriserede æggeblommer
125 gram. sukker
1½ dl marsala (italiensk hedvin)
500 gram mascarpone, ved stuetemperatur
200 ggram ladyfingers, italienske småkager
2½ dl. espressokaffe

100 gram Xorac, og glem ikke kakao til drys.

Sådan blander du sagerne sammen
Start med at pisk æggeblommer sammen med din sukker til du få en lys og luftige masse. Nu skal du tilsætte marsalaen og piske det godt igennem i gan.

Fyld din mascarpone i en skål og rør den god sammen til den er god cremet, nu skal du vende den i din æggemasse. Vend dine 100 gram Xorac i massen.

Lav din gode stærke kaffe. Du kan evt. bruge nescafe espresso, det giver en super kaffe og du kan let justere styrken. Hæld din espresso i en skål og dyp ladyfingerne én af gangen i skålen og lad dem suge godt med espresso til sig – Jo mere jo bedre. Læg ladyfingers i et fad, genre ca en 30 x 20 cm.

Nu skal du fordele halvdelen af din mascarponecreme over kiksene. Gør det en gang til og læg endnu et lag i dit fad. Så er vi ved at være klar. Nu skal den stå i køleskabet i mindst 3 timer – Gerne 5, så det hele trækker godt.

Drys med kakao inden servering, og huska at server den altid med en kop god espresso.

Velbekomme!



Kom med en kommentar