Der er intet som en god vaniljeis med chokoladestykker – Det er knasende guf.



vaniljeis med chokoladestykker

Pisk fløden stiv. Pisk æggeblommer, sukker og vanilje til luftig æggesnaps. Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen. Hæld cremen i isform eller kageform. Dæk med tætsluttende låg eller alufolie. Sæt cremen i fryseren, og frys den 4-5 timer.

1⁄2 liter piskefløde 38% (Brug den fede fløde, det giver det bedste resultat)
3 pasteuriserede æggeblommer
60 gram sukker
Brug korn af ½ vaniljestand (Brug ikke vaniljesukker)
125 gram Mørk chokolade – gerne Xorac eller en anden god mørk chokolade.

Sådan gør du – Let og enkelt:

Pisk din fløde til skum, gerne lidt længere end du normalt gør. Pisk så æggeblommer, vaniljekorn og sukker sammen, til det bliver en god luftig æggemasse. Bland så forsigtigt din godt stive flødeskum, bland også her din mørke chokolade i massen. Hæld iscremen i din form. Husk gerne at bruge en form med låg ellers dæk din form til med folie. Frys den mindst 4 timer.

TIP:
Rør rundt i isen et par gange ind til den bliver en softice agtig, og lad den så fryse helt til.

GUF, nu er din vaniljeis klart.

 



Kom med en kommentar